Project news

Foto’s van de première van de film Verhalen uit Zuidoost op vrijdag 11 oktober 2013 tijdens pop-up filmfestival Metro Movies onder metrostation Bullewijk in Amsterdam

premiere Verhalen uit Zuidoost premiere voorstelling-02 premiere voorstelling-03 premiere voorstelling-04 premiere voorstelling-05premiere Verhalen uit Zuidoost premiere voorstelling-06 premiere voorstelling-07 premiere voorstelling-08 premiere voorstelling-09 premiere voorstelling-10 premiere voorstelling-11 premiere voorstelling-12 premiere voorstelling-13 premiere Verhalen uit Zuidoostpremiere voorstelling-14 premiere voorstelling-15

——————————————————————————————————————-

5 Oktober 2013

Feestelijke première van de film Verhalen uit Zuidoost

Ruim een jaar geleden besloten wij dat het tijd was voor een film waarin een eerlijk beeld van Zuidoost werd getoond. Niet het één dimensionale beeld dat veel buitenstaanders hebben, maar een beeld vanuit meerdere gezichtspunten, geschetst door mensen die Zuidoost goed kennen. Vorig jaar rond deze tijd zaten we nog middenin de crowdfunding hectiek, en was de film nog niet meer dan een broos toekomstbeeld. Een jaar later is de crowdfunding succesvol afgerond, de film opgenomen en zijn we klaar voor de première.

Op vrijdag 11 oktober, om 20:00 uur zal onze film Verhalen uit Zuidoost voor het eerst vertoond worden op metrostation Bullewijk. Na de film kan je ons tijdens een Q&A sessie de hemd van het lijf vragen over de film. We maken de Zuidoostervaring compleet met een optreden van Brakko TrixXx, Rex en Phantom met het nummer Belly van de B.

Omdat onze première onderdeel is van het Metro Movies filmfestival, kan je al vanaf 17:00 uur onder het genot van een drankje genieten van muziek van de Poetry Pusher bij metrostation Bullewijk. Na onze première zijn er nog verschillende korte films te zien van o.a. oneminute.org en eyefilm, met als inspiratie ‘de stad’.

verspreiding filmposters Verhalen  uit Zuidoost

De filmposter, gedrukt door Grafisch Goed, hangt inmiddels op een flink aantal locaties in Amsterdam. Flyerman heeft ervoor gezorgd dat hij op mooie plekken hangt. Wellicht heb je hem al gezien. Op de poster wilden we het crowdfunding-DNA van de film duidelijk tonen. We zijn namelijk erg dankbaar dat zoveel donateurs ons hebben gesteund. Alle donateurs, zeker ook de individuele particulieren, worden daarom genoemd op de poster. Zo combineren wij onze trots en dankbaarheid in één beeld. Deze beide gevoelens zullen we ook op 11 oktober flink laten spreken.

We hopen je dan te zien! Kijk tot die tijd vooral op de Facebook pagina van Verhalen uit Zuidoost, daar vind je al het nieuws over de film en de première, heet van de digitale naald.

Fillmposter Verhalen uit Zuidoost

——————————————————————————————————————-

4 September 2013

Er is een datum voor de première van Verhalen uit Zuidoost

Er is een datum! Op vrijdag 11 oktober om 20:00uur gaat Verhalen uit Zuidoost in première. We hebben de perfecte setting gevonden voor de eerste vertoning van onze film: Metrostation Bullewijk, hoe Zuidoost wil je het hebben? Deze plek hebben we gevonden dankzij Studiomeiboom. Geïnspireerd door de stad organiseren zij Metro Movies, een pop-up filmfestival. Het thema van het festival is ‘Connecting and Celebrating the City’. Dus het is wel duidelijk dat Studiomeiboom een perfecte partner in crime is voor Blue Dress Pictures.

We hopen dat je er bij kan zijn op 11 oktober. Om 17:00uur beginnen we met een stadsborrel. Rond 20:00uur (als het dan donker genoeg is) is het moment daar: de première van Verhalen van Zuidoost. Na de vertoning gaat het programma nog door tot 23:00uur. Dat is op tijd voor de laatste metro…

Je ontvangt nog een uitnodiging van ons met het hele programma van de avond er in. Maar zet 11 oktober maar alvast in je agenda.  Je kan ook onze Facebookpagina in de gaten houden voor nieuwtjes en informatie over het programma.

Omdat je, heel begrijpelijk, misschien geen duidelijk beeld hebt van een ‘pop-up filmfestival’ bij een metrostation, hebben we een impressie van de locatie bijgevoegd. Zeg nou zelf: dat ziet er gezellig uit!

PR Metro Movies 130826 v1

Impressie door Glamourmanifest

——————————————————————————————————————-

15 Mei 2013

Teaser van de documentaire Verhalen uit Zuidoost

Dankzij alle steun die we hebben gekregen voor ons project op voordekunst hebben we de afgelopen tijd hard kunnen werken aan de productie van de documentaire Verhalen uit Zuidoost. Omdat we je graag op de hoogte willen houden van de ontwikkelingen, vind je bij deze nieuwsbrief een teaser trailer. Met deze visuele amuse hopen we jouw een voorproefje te bieden dat naar meer smaakt.

Het hoofdgerecht, de grote première, staat gepland in september van dit jaar. Veel langer moet het ook niet duren, want als we te lang wachten, bestaat Zuidoost niet eens meer. Oké, dat is wat overdreven dramatisch gesteld, maar er is wel besloten om de plaatsnaam Amsterdam Zuidoost op te heffen per mei 2014: http://bit.ly/15IeUzc. Wie weet blijkt onze documentaire ooit nog wel het laatste authentieke beeld van een verdwenen stukje Amsterdam te zijn…

Maar ach, zo’n vaart zal het niet lopen. Wij gaan in ieder geval vol enthousiasme door met de film en je bent de eerste die het hoort wanneer we weer een mooie stap richting hoofdgerecht hebben gemaakt.

——————————————————————————————————————-

21 November 2012

100% bedankt!

Alle donateurs bedankt voor jullie steun en vertrouwen in het filmproject Verhalen uit Zuidoost.
Nu begint pas het echte werk.

Je kunt op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over het project via de update pagina op voordekunst en via de facebookpagina van de film.

We bedanken graag nogmaals iedereen, ook degene die hun netwerk met ons hebben gedeeld.
We zijn trots op onze fans van het eerste uur:

Fundraising Factory,
De Wolven,
Wim Pel Productions,
Grafisch Goed,
Het Cultureel Educatief Centrum,
Takta OPM,
en het team bij voordekunst.

Zonder onze grote donateurs hadden we de 100% op voordekunst niet gehaald.
Bedankt:
Amsterdams Fonds voor de Kunst,
Stadsdeel Zuidoost,
ABN AMRO,
BAM Woningbouw,
en Ymere.

——————————————————————————————————————-

25 Oktober 2012

Zuidoost doet mee!

Zuidoost doet mee!
Het lijkt een voor de hand liggende investeerder, maar dat is het in deze tijd natuurlijk niet: het stadsdeel Zuidoost heeft een waarderingssubsidie toegekend aan ons project. Wij zien de steun van het stadsdeel als een flinke aanmoediging. Ons doel is natuurlijk om een eerlijke documentaire over Zuidoost te maken. Dat het stadsdeel zelf ons dan zo overduidelijk vertrouwen schenkt, sterkt ons enorm in ons vertrouwen.

Donaties verdubbeld!
Misschien heb je al gedoneerd op voordekunst, maar mocht dat nog niet zo zijn, dan kan je beter nog even wat langer wachten. Als je namelijk tussen 4 en 8 november doneert op voordekunst, dan verdubbelt het Amsterdams Fonds voor de Kunst de donatie! Dat doen ze omdat voordekunst jarig is. We maken dan wel een film over een stadsdeel met veel verschillende culturen, we zijn Hollands genoeg om vooraan te staan wanneer er zich een financieel buitenkansje voordoet… Dus ook al heb je al gedoneerd, dan lonkt die verdubbellaar vast nog steeds. Kan je jezelf nog wél bedwingen, zeg het dan in ieder geval voort op Facebook, Twitter of lekker off line bij het koffiezetapparaat.

party voordekunst

In het TLC verwenpakket
De TV zender TLC deelt elke twee weken een verwenpakket uit aan gelukkige prijswinnaars. Daar zitten natuurlijk vaak zaken in als een sauna bon, bikini’s, en verassingen van Christine Le Duc. Maar deze week doet de zender haar originele naam ‘The Learning Channel’ eer aan en geeft ze cultuur weg. De winnaars van TLC vinden deze keer namelijk een bon van €40 voor voordekunst in hun pakket. Daarmee kunnen ze op voordekunst een donatie aan een aantal projecten doen. En daar zitten wij natuurlijk tussen! De TLC donateurs krijgen in ruil voor hun donatie ook nog eens een paar kaartjes voor onze film en twee mooie, door iSiZ ontworpen, shoppers.

Verhalen uit Zuidoost in de publiciteit
Tegelijk met onze vorige nieuwsbrief, stuurden we er ook weer een persbericht uit. Dat werd opgepikt door Het Parool: http://bit.ly/PlWLkq

Pakhuis de Zwijger
Pakhuis de Zwijger is een bekende ontmoetingsplek voor creatieven in Amsterdam. iSiZ en onze tekstschrijver Jos Lakeman hebben daar bijvoorbeeld laatst een brainstormsessie over crowdfundingbijgewoond. Pakhuis de Zwijger stuurt elke morgen onder het mom van ‘goede ideeën voor morgen’ een hoopvol bericht de wereld in over een initiatief op het gebied van duurzaamheid, architectuur & design, actief burgerschap of internationale samenwerking. Je raad het al, laatst ging het hoopvolle bericht over ons: http://bit.ly/Q4oil5

Like ons op Facebook
We zijn erg blij met grote donateurs zoals het stadsdeel, maar we kunnen natuurlijk niet zonder de steun van onze vrienden, familie en belangstellenden. Die eerste twee groepen worden niet zo snel groter, maar die laatste groep kan lekker door blijven groeien! En hoe meer belangstellenden, hoe meer donaties. Dus als je het nog niet hebt gedaan, like ons dan op Facebook. Dan blijf je meteen op de hoogte van de laatste nieuwtjes over onze film. En als je nog niet gedoneerd hebt, dan kan dat op voordekunst.

——————————————————————————————————————-

4 Oktober 2012

Na Project X Haren laat Project Amsterdam Zuidoost zien hoe het wél moet

Wat een mooi contrast is ons project Verhalen uit Zuidoost met de jongste hype. Project X Haren liet zien hoe een menigte een plaats met een goede reputatie op een negatieve manier in hetspotlicht kan zetten. Wij van Blue Dress Pictures gebruiken een menigte om een plaats met een negatieve reputatie op een positieve manier in het spotlicht te zetten.

Promotieteam Nederlands Film Festival Utrecht

We zijn hard bezig om van de crowdfunding voor onze documentaire een succes te maken. Zo hebben we een heus promotieteam naar het Nederlands Filmfestival gestuurd om mensen te enthousiasmeren voor onze documentaire. Op die manier hopen we te bereiken dat steeds meer mensen een steentje zullen bijdragen aan ons doel. ‘Een steentje bijdragen’ betekende in Haren letterlijk een steen oppakken en daarna bijdragen aan het bekogelen van de ME. De positieve manier waarop wij een menigte een steentje bij willen laten dragen zal daarom vast een welkome afwisseling zijn voor beschaafd Nederland.

Kortom: steun de beschaving, steun Verhalen uit Zuidoost! O.k. nu schieten we een beetje door in ons enthousiasme, maar de boodschap is helder. Als je ons project steunt, doneer dan op voordekunst.nl of vertel ons verhaal verder op Facebook en Twitter.

——————————————————————————————————————-

28 September 2012

Crowdfunding project: Stories from Southeast

Blue Dress Pictures has launched an exciting project that is to be realized through crowdfunding. The documentary is about the much discussed Southeast district of Amsterdam, The Netherlands.

In this documentary we will portray an almost unknown image of Southeast Amsterdam: an honest and personal image about its real life.

In four personal portraits of people who work or live there, we show how the district Amsterdam Southeast affects their lives. The trailer of the movie introduces one of the four persons, Gerard, a photographer. It moves him as he notices that his grandson, who has dark skin, sometimes experiences this as something negative.

Watch the trailer:

The subject of the film, cultural differences, can be used as an instrument for polarization, intolerance and destruction. By reducing culture back to its essence, the individual man, the film attempts to paint a clear picture in an otherwise clouded subject.

For the first time we are attempting to have a project financed through crowdfunding. Therefore we have placed the documentary on the online crowdfunding platform voordekunst.

We have until the 21st of october 2012 to get the full funding of 18.150 euro. We still need to raise 68% of the total fund before this beautiful project can see the light.

You can help us make history by donating to this project. For every donation we will send you a reward. Check the rewards and how you can donate should you not be a resident in Holland by going to the information page on this blog.

For people backing the project from abroad, you’ll receive your reward by post and a private link to preview the English version of the documentary online. All the sponsors will be welcome to see the film on a big screen coming January. The film will be featured in a special preview movie night in Amsterdam Southeast. After which it will be send to various film festival around the world.

You can also support our project by sharing this project with your friends on facebook, twitter, wordpress or other social media platforms you’re connected to. We really hope you’ll find this project worth-while and hope to welcome you as a sponsor and friend!

——————————————————————————————————————-

21 augustus 2012

Startschot voor Verhalen uit Zuidoost

Blue Dress Pictures heeft vandaag een nieuw en ambitieus project gelanceerd dat door middel van crowdfunding tot stand moet komen: een documentaire over Amsterdam Zuidoost

Onder leiding van iSiZ zijn we vandaag van start gegaan met een uitdagend nieuw project, de documentaire Verhalen uit Zuidoost.

In vier persoonlijke portretten van mensen die er werken of wonen laten we zien hoe het stadsdeel hun leven beïnvloedt. Omdat we het verhaal uit verschillende invalshoeken willen benaderen, volgen we mensen van uiteenlopende pluimage. In de trailer van de film kan je al kennis maken met een van de vier mensen, Gérard. Een fotograaf die met veel plezier werkt in Zuidoost.

De termen ‘plezier’ en ‘Zuidoost’ hoor je niet vaak in één zin. Dat maakt onze documentaire volgens ons waardevol. Wij schetsen een bijna onbekend beeld van Zuidoost: een eerlijk en persoonlijk beeld over het echte leven.

Voor het eerst gaan we een project door middel van crowdfunding financieren. Daarvoor hebben we de documentaire vandaag op voordekunst.nl gezet. Op deze site worden kunstprojecten in wording gepresenteerd. Geïnteresseerden kunnen via die site kunstenaars steunen door een donatie te doen. Op voordekunst.nl vind je meer informatie over de documentaire, de verhalen, de trailer en de crowdfunding.

We hopen dat je dit een mooi en belangrijk project gaat vinden. Als je ons project interessant vindt, willen we je vragen om dat van de daken te schreeuwen. Dat mag natuurlijk letterlijk, maar we dachten meer aan Facebook, Twitter of Pinterest. We hebben een Facebook-pagina aangemaakt waar je naar kan linken. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat mensen op onze pagina op voordekunst.nl terecht komen, want daar kunnen de donaties worden gedaan.

Heb je vragen of opmerkingen, tips zijn altijd welkom, laat het ons dan weten via de mail of Facebook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s